Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Metabol Hälsas Vårkonferens 2020

21 mars 2020 09:00 14:00

Välkommen till vår Vårkonferens den 21 mars i Stockholm!
Plats: Hotell Birger Jarl på Tulegatan 8 i Stockholm.

Program:

9:00 Registrering, kaffe

9:45 RMH:s ordförande Dr Ralf Sundberg hälsar välkommen

10:00 -10:45 Den nya synen på kost och hälsa
Dr Andreas Eenfeldt är läkare och specialist i allmänmedicin. Sedan 2007 står han bakom Sveriges mest lästa hälsoblogg, Kostdoktorn (numera Diet Doctor). Han har även skrivit Matrevolutionen, en bästsäljande bok inom kost och näringslära. Den har översatts till åtta språk, bland annat engelska.

11:00-11:45 The Cholesterol Con and the Statin Scam – time to clean up the mess
Dr Aseem Malhotra är en av Storbritanniens mest välkända och inflytelserika hjärtläkare. Han har i många år lett en kampanj mot sockrets hälsoskadliga effekter. Denne prisbelönte kardiolog har med stor framgång blivit ledande i att motivera akademiker och politiker att göra sockerreduktion till en prioritet. Och han är en ofta förekommande kommentator i TV, den brittiska pressen och i medicinska tidskrifter. Detta föredrag som hålls på engelska beskriver hur vi blivit vilseledda om fett och kolesterol.
Ralf Sundberg sammanfattar på svenska efter föredraget.

12:00 -13:00 Lunch

13:00-13:45 Hur kan vi få vården att börja använda effektivare kostbehandlingar?
Ann Fernholm är fil. dr i molekylär bioteknik, vetenskapsskribent, författare och har varit med och grundat Kostfonden. Sedan den nya forskningsfonden startade 2014 har den varit med och sjösatt de största studierna i världen hittills av kost vid IBS och typ 1-diabetes. Nu satsar fonden på den största studie någonsin av en lågkolhydratkost som behandling av typ 2-diabetes.

Vill du bli medlem i föreningen samtidigt så beställer du istället biljett och medlemskap för 1 år till ett fördelaktigt pris nedan: