Relaterade inlägg
Enorma halter aluminium i hjärnan hos autistiska patienter
De högsta nivåerna av aluminium som någonsin uppmätts i hjärnan på en människa har hittats i vävnadsprover från avlidna autistiska patienter, enligt…
Askorbinsyra – ett av naturens undergörande näringsämnen.
När jag studerade på gymnasiet i början av 60-talet drev mitt stora vetenskapliga intresse mig att plöja igenom ett av naturvetenskapens…
Artrikedomen är nyckeln till ett hälsosamt liv på jorden
Efter snart femtio års engagemang och arbete med miljöfrågor, blir jag för var dag allt mer övertygad om det starka sambandet…
Big Food skakas av ökande efterfrågan på ekologisk mat
Big Food Jag har i olika sammanhang försökt teckna bakgrunden till den strategi som styr livsmedelsindustrin – Big Food. Strävan efter…
Vi får inte låta läkemedelsindustrins intressen styra våra liv och vår hälsa
Läkemedelsindustrin – Big Pharma är en av världens största industrigrenar med en årlig försäljning som snart passerar 1000 kr per…
Nyttiga kolhydrater som inte gör oss feta
Date: 15 april, 2017Author: lars bern0 Kommentarer— Redigera I min barndom på fyrtiotalet minns jag hur min mamma och några vänner…
Vi måste satsa på egen förebyggande hälsovård
Vi som startat Riksföreningen för Metabol Hälsa (RMH) har utgått från den dystra observationen att dagens västerländska system för hälso- och…
Nygamla bevis för att den etablerade hälsovården är på fel spår
Min gamla skolkamrat och Facebookvän Nisse Simonsson har hittat en mycket intressant 40 år gammal koststudie som kan vara värd en…
Läkemedelsverk som industrimonopolets grindvakt
Läkemedelsmonopolet etableras Efter John D Rockefellers enorma framgång för hundra år sedan med monopoliseringen av världsmarknaden för petroleumprodukter beslutade han sig…
Dolt hot mot vår hälsa som varit känt över 100 år
Historielösheten Något av det sorgligaste jag upplevt sedan jag började fördjupa mig i delar av dagens medicinska vetenskap i väsvärlden, är…
Hur bestäms vad som är ohälsa?
Vi är några som startat Riksföreningen för Metabol Hälsa. Tanken är att föreningen på olika sätt skall verka för att hjälpa…
Vanvården av våra äldsta och sårbaraste är en skam
Vi har den senaste tiden kunnat läsa upprepade gånger om hur våra mest utsatta gamla på äldreboenden och vårdhem ofta är…
Varför vidtar inte regeringen åtgärder mot skräpmaten från Big Food?
Inflammation spelar en huvudroll vid en rad kroniska sjukdomar. Och en starkt bidragande orsak till inflammationerna är västerländsk skräpmat med mycket…
Varför motsätter sig myndigheter jämförande studier av vaccinerade och ovaccinerade barn?
Date: 13 maj, 2017Author: lars bern0 Kommentarer— Redigera I alternativa medier rasar en hetsig debatt om vacciners säkerhet sedan flera år…
Skadliga biverkningar av statiner kan vara mycket värre än vi hittills trott
Date: 16 maj, 2017Author: lars bern0 Kommentarer— Redigera Det kanske största långsiktiga hotet mot människors metabola hälsa under kommande decennier är…
Varför vi behöver en Riksförening för Metabol Hälsa
Lyssna på detta föredrag om vilka krafter som ligger bakom vår metabola ohälsa så förstår ni varför vi inte kan lita…
Ät mindre och lev friskare
En av landets få mycket begåvade vetenskapsjournalister Henrik Ennart kartlade för fyra-fem år sedan de s.k. blå zonerna i världen. De…
Låt inte Big Foods jordgubbar förgifta er i midsommar
Date: 21 juni, 2017Author: lars bern0 Kommentarer— Redigera Den pågående kampanjen mot ekologiska produkter som orkestreras av Big Food rullar vidare…
Varför vi skall välja ekologisk mat – del 1
Debatten om den ekologiska matens för och nackdelar bortser nästan undantagslöst från den viktigaste aspekten som handlar om den globala makten…
Varför vi skall välja ekologisk mat – del 2
Som jag visade i den första krönikan drivs utvecklingen av världens livsmedelsproduktion i stor utsträckning av ett fåtal globala konglomerat –…
10 reaktioner på ”Fröoljor det största hotet mot hälsan.”
Kommentarer är stängda.
Jag har jättesvårt att hänga med när det är engelska, lider av utmattning. Finns någon slags sammanfattning.
Jag har skrivit om detta i min bok “Den Metabola Pandemin”.
För oss andra som bara har swinglish som andra modersmål – gärna ett kort sammandrag så vi hajar nyanserna och förstår budskapet till fullo.
Mycket intressant föreläsning! Gav ett fantastiskt bra perspektiv på vad det dåliga fettet och vad jag kallar “fettskräcken” som vi levt med i västvärlden så länge. Det skulle vara såååå lite mättat fett som möjligt i ALLT! Barnen skulle ha lättmjölk och margarin!! Nu ser vi hur det har gått, dax att dra upp huvudet ur sanden och inse att vi har blivit lurade! Detta måste spridas, vi kan ju enkelt ändra på detta genom att tänka om!
Tänker fortsätta göra det jag kan i mitt arbete som hälsocoach.
Kokosolja lär vara det enda vi skall använda, till och med bättre än olivolja sägs det.
Båda är bäst på sina områden. Jag använder t.ex. inte kokosolja i dressing.
Alltså ska man byta rapsoljan till margarin och smör
Margarin är industriprocessad rapsolja som är mkt värre än vanlig rapsolja.
Filmarkivet har en sevärd reklamfilm om smör från 1977 (1 min).
Det fanns väldigt mycket reklam för margarin. Smöret blev hånat och förtalat. Och till sist måste det ha kokat över hos smörproducenterna, som svarade med en reklamfilm man kan undra om man ens får göra. Här kommer en hel lastbil med äckliga margarinkokare och observera att varumärkena till och med finns med på overallerna. https://www.filmarkivet.se/movies/smor/
Nej tack till alla fröoljor! Se upp på restauranger. Alla använder dom. Tur om man kan få dressing med olivolja. Men det är en chansning huruvida det är äkta oliv eller fake.